Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Geia Food i fuldt firspring på de skandinaviske markeder

Eksporten går forrygende hos Geia Food A/S. Alene på det finske marked har virksomheden set en tredobling af omsætningen, mens det norske marked leverer en fordobling. Det cementerer Geia Food som en af de største solution providers inden for frost, køl, kolonial og drikkevarer i Skandinavien.

Efter at have etableret et datterselskab i Finland i februar 2014 er Geia Food lykkedes med at tredoble omsætningen i landet. Fremgangen på det finske marked kommer samtidig med, at salget til det norske marked er fordoblet, og de tal passer godt ind i fødevareleverandørens strategi om at være solution provider i hele Skandinavien, forklarer CEO Claus Ravnsbo fra Geia Foods hovedkontor i Aalborg.

"Vi har de seneste tre år fokuseret på at vækste vores udenlandske forretning. Det danske marked er stadig vores største, men med den forventede vækst på det finske, norske og svenske marked får vi en god balance i virksomheden og spreder vores forretning ud på flere markeder."

Med etableringen af datterselskabet i Finland sidste år og med åbningen af datterselskabet i Sverige i 2010 har Geia Food opnået en tættere kontakt med kunderne, og det ligger godt i tråd med virksomhedens ønske om at have en lokal forankring og dermed tilbyde en fokuseret salgsindsats samt lynhurtige leverancer.

Stort potentiale
På trods af de positive eksporttal og væksten på de skandinaviske markeder regner Geia Food yderligere med at kunne fordoble omsætningen på det finske marked i løbet af de næste to år og på det svenske i løbet af de næste tre. Der er nemlig et enormt potentiale i hele Skandinavien, og det ønsker Geia Food at udnytte, understreger Claus Ravnsbo.

"Geia er tæt på markedet og kunderne i hele Skandinavien, og vi kender de lokale præferencer og behov. Vi går altid efter at levere løsninger af den højeste kvalitet til den bedste pris, og den rolle som solution provider letter detailkædernes dagligdag. Det er vigtigt for os at lykkes i hele Skandinavien, og vi går stædigt efter det. Ikke blot for vores egen skyld, men også for vores leverandørers, da vi er deres indgang til hele regionen."

Det nyligt fremlagte årsregnskab, med en omsætning på knap 988 mio. kroner og et resultat efter skat på 15,8 mio. kroner, betegnes af bestyrelsen som tilfredsstillende. For det viser, at Geia Food med etableringen af datterselskaberne samt en stærk position på det danske marked formår at kombinere en lokal tilstedeværelse med sund vækst, stigende eksport og flotte tal på bundlinjen.